Pranje tepiha

Pranje tepiha

Proces pranja tepiha

Po koracima, ukratko:

Opširnije (obavezno pročitati)

– Tepisi prvo prolaze kroz mašinu koja ih dubinski trese sa obe strane, to je „dust remover“ ili tresač prašine. Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha, ovom metodom se eliminiše. To je ustvari, i navažnija stvar prilikom pranja. Tepih se bez ovog procesa i ne može oprati kako treba.

– Pre početka pranja tepisi se totalno natapaju vodom, tretiraju se različitim četkama i hemikalijama u zavisnosti od vrste i debljine tepiha. Zatim, pod visokim pritiskom vode eliminiše se sva prljavštima i hemija koja je bila u tepihu. Ukoliko je tepih ekstremno prljav, proces se ponavlja i po više puta. Ova metoda pranja se ne odnosi na sve vrste tepiha (opširnije u rubrici- suvo pranje tepiha).

– Posle pranja tepih se stavlja u centrifugu za ceđenje. To je posebna mašina koja omogućava da je tepih već posle 2 minuta 95% suv. Ovaj tretman je veoma važan za vunene, persijske, svilene i sve osetljive tepihe koji su rizični zbog izlivanja boja. Brzina sušenja je bitna zbog očuvanja njihovih boja. Tokom rada ove mašine ne radi se samo ceđenje, već se ubacuje i čista voda i tepih se potpuno ispira do biste kapi (princip rada veš mašine).

– Nakon centrifuge, tepisi se odlažu u specijalne komore za sušenje koje su opremljenje sistemima za izduvavanje i eliminisanje vlage. Komora se isprogramira i totalno osuši tepihe bez obzira na vremenske uslove i godišnja doba. Zato smo u mogućnosti da čak i zimi možemo dostaviti tepihe za 24h od momenta preuzimanja.

– Tepisi su suvi, čisti posle komore, idu na poslednji tretman. To je finish mašina, koja ih finalno usisava i češlja. Zatim se pakuju u transportne kese koje Vam omogućuju bezbedan i higijenski prenos do Vaše adrese (pakovanje po zahtevu).

 • Dolazak po Vaše tepihe i vraćanje su besplatni.
 • Mogućnost pranja tepiha i melba na nameštaju u Vašem stanu.
 • Vaši tepisi su naša briga.
 • Prilagođavamo način pranja u zavisnosti od vrste materijala Vaših tepiha, pranje tepiha vrši se na profesionalnim mašinama sa specijalnim uvoznim ekološkim hemikalijama (antibakterijsko, antialergijsko).
 • Ekstracione mašine sa mokrim pranjem ili singledisc mašine sa suvim pranjem skidaju fleke uz pomoć hidrousisivača velike snage (usisne moći).
 • Odstranjujemo svu prašinu (grinje) koja se zavukla u najdublje slojeve Vaših tepiha.
 • Imamo četiri vrste pranja tepiha: suvo, polu-suvo, polu-suvo sa ispiranjem I totalno mokro pranje sa ispiranjem.
 • Koristimo specijalne mašine za trešenje tepiha.
 • Posedujemo komoru za sušenje tepiha, tako da smo u mogućnosti da Vam vratimo oprane I osušene tepihe u rekordnom roku, bez obzira na vremenske uslove i godišnje doba.
 • Veliki popusti za veće kvadrature!

Naše usluge

Rezervišite Vaš termin

  Call Now Button